Skillnader mellan ruggade datorer och standarddatorer

Publicerat den 08/02/2024

A desktop PC with peripherals and a pnale pcRuggade datorer och standarddatorer är utformade för olika användningsområden och skiljer sig åt på flera sätt. Nedan följer en översikt över de viktigaste skillnaderna mellan dem: 

  • Robusthet och tålighet: Den främsta skillnaden ligger i deras konstruktion. Ruggade datorer är byggda för att tåla tuffa arbetsmiljöer och är konstruerade för att klara stötar, vibrationer, damm, fukt och extrema temperaturer. Standarddatorer är vanligtvis inte lika tåliga och kan vara mer känsliga för fysiskt slitage. 

  • Skyddsklassning: Ruggade datorer är vanligtvis försedda med IP-klassificeringar som indikerar deras motståndskraft mot damm och vattenintrång. De kan också uppfylla militära standarder som MIL-STD-810G för att säkerställa deras tålighet. Standarddatorer har vanligtvis inte samma skyddsnivå. 

  • Prestanda: Ruggade datorer erbjuder oftast liknande prestanda som standarddatorer men kan vara något mer begränsade på grund av den extra robustheten som krävs. De kan ha specifik hårdvara eller komponenter som är optimerade för att klara krävande förhållanden. 

  • Design och vikt: Ruggade datorer tenderar att ha en mer robust och ibland tyngre design jämfört med standarddatorer. De kan vara försedda med skyddande skal och stötdämpande teknik som ökar deras vikt och storlek.  

Vad ska man tänka på vid köp av en ruggad dator? 

Vid köp av en ruggad dator är det avgörande att ta hänsyn till användningsmiljön, skyddsklassning, prestanda, skärmstorlek, batteritid, anslutningsmöjligheter, storlek och vikt, samt tillverkarens rykte och support. En högre IP-klassning och MIL-STD-certifieringar indikerar bättre skydd mot damm, vatten, stötar och vibrationer. Utvärdera behovet av tillräcklig processorhastighet, minne och lagringsutrymme för att klara arbetsuppgifterna. Se till att enheten har nödvändiga anslutningsalternativ och överväg bärbarhet i förhållande till storlek och vikt. Genom att noggrant överväga dessa faktorer kan du välja en ruggad dator som passar dina behov och arbetsmiljökrav. 

Ruggade datorer och industridatorer från Tactile 

Vi på Tactile erbjuder en serie ruggade datorer och industridatorer som är utformade för att klara tuffa arbetsmiljöer. Våra enheter är byggda för att vara vattentäta, dammtäta och stöttåliga, vilket gör dem idealiska för användning inom industri, logistik och fälttjänst. Med hög prestanda, lång batteritid och robusta konstruktioner är våra datorer pålitliga verktyg för professionella användare. Våra ruggade datorer och industridatorer levererar prestanda och hållbarhet, vilket gör dem till ett utmärkt val för användare som behöver pålitliga och tåliga datorer i krävande arbetsmiljöer.